PRINT TEKST

Klipsen Knut

16-12-07 af Signe
Undergenre: Børnelitteratur

Klipsen Knut er en arbejdstitel på en børnebog som jeg godt kunne tænke mig at skrive. På nuværende tidspunkt har jeg skrevet kapitel et og regner med at skrive videre på teksten i januar og februar.
  Historien om den lille klips.


   


  Kapitel 1.


   


  På en fabrik midt i Europa for mange år siden kom en lille papirklips til verden. Umiddelbart kunne man ikke skelne den fra alle de mange andre millioner klips der også blev lavet på fabrikken. Dog havde den et lille kendetegn i form at lidt ekstra metal ude i enden, der gjorde den forskellig fra alle de andre.


   


  Da den først kom til sig selv lå den og rullede på et rullebånd og blev hurtigt sammen med 999 andre klips puttet i en beholder hvorpå der stod "1.000 clips".


   


  Herefter blev den igen pakket sammen med mange andre i små klipse-beholdere og puttet i en stor papkasse der blev lukket sammen og sendt afsted.


   


  "Hvad sker der nu?" hviskede klipsene til hinanden. "Aner det ikke!" Svarede andre. Kassen blev sat i bevægelse og flyttet rundt i lang, lang tid. Det var næsten ikke til at bære at klipsene ikke vidste hvad der skete og hvor de skulle hen.


  Dagene gik og blev til uger... Og så en dag var den store rejse forbi. Kassen med alle klipsene blev sprættet op og klipsene blev taget op og sat på en hylde.


   


  "Hvad er det her?" spurgte de sig selv og hinanden. Alle æskerne med de 1000 klips blev taget op og stillet op på en hylde. Ved siden af dem befandt der sig nu masser af forskellige kontorartikler, der var sakse til venstre for dem og blyantspidsere til højre. Ovenover var der forskellige blyanter og viskelæddere og nedenunder var der overstregningstudser. Der var et virvar af farver og mærkelige dimser og plastisklommer i forskellige størrelser.


   


  Klat-klips var heldig at have landet på en af de forholdsvis få pladser ud til plastikvinduet, så han kunne følge med i hvad der skete.


   


  Overfor var der en reol, hvorpå der stod en hel række af kontorartikler og blottede tænder. Det skræmte den lille klips meget. ”Hva—aadd har jeg gjort dem?” spurgte den lille klips forskrækket? ”Årrrh, dem skal du ikke tage dig af”, sagde saksen barsk, ”de elsker bare at vise tænder, men inderst inde er de som små engle. De er dem der fjerner hæfteklammerne, når kontornusserne kommer til at klipse forkert!” ”Kontornusserne?” spørger lille klips forundret, ”Hvem er det?”. Det skal du nok finde ud af svarer saksen kækt. ”og hvor ved du det så fra?” spørger klipsen skeptisk. ”Ja-øh, det er jo sådan at jeg allerede har været købt.... –Men så blev jeg leveret tilbage fordi jeg ikke var skarp nok, og øhhhh... Ja så forsøger Børgesen, du ved ham der ejer biksen her, at tjaee-øh... ja altså sælge mig igen..!”


   


  Det er da noget mærkeligt noget, tænker Klat-Klipsen ved sig selv og falder i søvn.


   


  Kapitel 2 


   

  Feedback

   

  Giv feedback

  Du skal være logget ind for at give feedback.